Voditelji Škole

RESTARTOVI VODITELJI ŠKOLE:

Igor Bezinović

igor bezinovicIgor Bezinović rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je petnaestak kratkometražnih filmova i dugometražni dokumentarac Blokada. Predavač je na brojnim filmskim radionicama. Flmom se bavi profesionalno i amaterski. Fragmente o svakodnevici i metafizici objavljuje na Tumblr blogu Lavandin. (lavandin.tumblr.com).

 

Ana Hušman

ana2002 g. diplomirala na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima.
Radi kao docentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagebu, na Odsjeku za animirani fim i nove medije.
Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada.
Radove je izlagala izmeđus ostalih mjesta i na: 9th Gwangju Biennale, 53 Oktobarski Salon, beograd, Medienturm Gallery, Graz; Ludwig Museum of Contemporary Arts, Budapest; “lucy” bodig & ART ON STAGE, URA, Istanbul, Stuttgarter Filmwinter; IFF Rotterdam, 25 fps, Zagreb; DOK, Leipzig, Deutschland.
Radi eksperimentalne filmove u kojima ju istražuje i proučava mogućnosti animacije, dokumentarnih elemenata u filmu, rada s naturščicima, glasa – mogucnostima artikulacije…   Službena stranicawww.anahusman.net

 

Oliver Sertić

olije producent iz Zagreba. Objavljivao i uređivao u tisku, na webu, radiju i televiziji. Osnivač je udruge RESTART koja se bavi edukacijom, produkcijom, prikazivanjem i distribucijom kreativnog dokumentarnog filma. Programski je suurednik jedinog dokumentarnog kina u regiji – Dokukina i jedan od tutora Škole dokumentarnog filma. Režirao je nekoliko kratkih dokumentarnih filmova, a producirao 30-tak dugometražnih i kratkih dokumentaraca. Surađivao je s brojnim filmskim festivalima u regiji kao selektor, PR, producent i savjetnik (Zagreb Film Festival, ZagrebDox, Vukovar Film Festival, Dokufest, Makedox, DORF…). Od 2012. je direktor Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma, selektor Supetar Super Film Festivala i jedan od selektora Human Rights Film Festivala. Suosnivač je Revije amaterskog filma – RAF, Autonomnog kulturnog centra – Attack! i projekta Cross-radio. Trenutno živi u Berlinu.

 

Boris Mitić

Srpski redatelj i producent, rođen je 1977. u LeBoris Miticskovcu u Srbiji. Živio je na nekoliko kontinenata, diplomirao masmediologiju, vratio se, vojevao 15-ak mjeseci, radio pet godina za najveće svjetske medije, dok nije shvatio neke stvari i posvetio ostatak svog života obitelji, malom nogometu i autorskim dokumentarcima. Njegova tri filma ‘Lepa Diana’, ‘UNMIK Titanik’ i ‘Doviđenja, kako ste?’ prikazana su na više od 150 festivala širom svijeta, bila nagrađena 25 puta i emitirana na 20 međunarodnih TV stanica. Predaje real-politiku dokumentarnog filma u Europi, Kini, Bliskom istoku i Americi… …i sprema novi petogodišnji film o – Ništa.
Službena stranica: dribblingpictures.com

 

Hrvoslava Brkušić

slika za doku skoluHrvoslava Brkušić rođena je 1982.godine. Diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, filmsku i TV montažu i na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na odsjeku za nove medije. Kao montažerka radila je na niz kratkih igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova.
U umjetničkoj praksi izražava se u različitim medijima – film i video, zvučne instalacije i live nastupi.