Voditelji Škole

RESTARTOVI VODITELJI ŠKOLE:

Igor Bezinović

igor_bezinovic_c
Igor Bezinović rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je petnaestak kratkometražnih filmova, dugometražni dokumentarac Blokada i dugometražni igrani film Kratki izlet. Predavač je na brojnim filmskim radionicama. Flmom se bavi profesionalno i amaterski. Fragmente o svakodnevici i metafizici objavljuje na Tumblr blogu Lavandin. (lavandin.tumblr.com).

 

Ana Hušman

ana2002 g. diplomirala na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima.
Radi kao docentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagebu, na Odsjeku za animirani fim i nove medije.
Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada.
Radove je izlagala izmeđus ostalih mjesta i na: 9th Gwangju Biennale, 53 Oktobarski Salon, beograd, Medienturm Gallery, Graz; Ludwig Museum of Contemporary Arts, Budapest; “lucy” bodig & ART ON STAGE, URA, Istanbul, Stuttgarter Filmwinter; IFF Rotterdam, 25 fps, Zagreb; DOK, Leipzig, Deutschland.
Radi eksperimentalne filmove u kojima ju istražuje i proučava mogućnosti animacije, dokumentarnih elemenata u filmu, rada s naturščicima, glasa – mogucnostima artikulacije…   Službena stranicawww.anahusman.net

 

Nebojša Slijepčević

slijepcevic640Redatelj i scenarist Nebojša Slijepčević rođen je 1973. u Zagrebu gdje je i tridesetak godina kasnije diplomirao režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Do sada je režirao tri autorska kratka dokumentarna filma ( “O kravama i ljudima”, “Za 4 godine”, “Muški film”), jedan dugometražni dokumentarni film (“Gangster te voli”), dva kratki igrana filma (“Šamar” – dio omnibusa Zagrebačke priče 1. i “Kutija”), jedan kratki animirani film (“Pas / Zec”) te mnoštvo televizijskih dokumentaraca i serijala. Za svoje dokumentarne filmove dva puta je nagrađivan na Sarajevo Film Festivalu (“Za 4 godine” – 2007-e i “Muški film” 2012-e).  Jedan je od autora hvaljenog dokumentarnog serijala “Direkt”. 2013. je dovršio svoj prvi dugometražni dokumentarni film “Gangster te voli”, međunarodnu koprodukciju Hrvatske, Njemačke (ZDF / ARTE) i Rumunjske. Osim kao redatelj Nebojša u Restartu radi na programu Restart Laboratorija i različitih radionica.

 

Hrvoslava Brkušić

hrvoslavaHrvoslava Brkušić rođena je 1982.godine. Diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, filmsku i TV montažu i na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na odsjeku za nove medije. Kao montažerka radila je na niz kratkih igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova.
U umjetničkoj praksi izražava se u različitim medijima – film i video, zvučne instalacije i live nastupi.

 

 

Oliver Sertić

olije producent iz Zagreba. Objavljivao i uređivao u tisku, na webu, radiju i televiziji. Osnivač je udruge RESTART koja se bavi edukacijom, produkcijom, prikazivanjem i distribucijom kreativnog dokumentarnog filma. Programski je suurednik jedinog dokumentarnog kina u regiji – Dokukina i jedan od tutora Škole dokumentarnog filma. Režirao je nekoliko kratkih dokumentarnih filmova, a producirao 30-tak dugometražnih i kratkih dokumentaraca. Surađivao je s brojnim filmskim festivalima u regiji kao selektor, PR, producent i savjetnik (Zagreb Film Festival, ZagrebDox, Vukovar Film Festival, Dokufest, Makedox, DORF…). Od 2012. je direktor Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma, selektor Supetar Super Film Festivala i jedan od selektora Human Rights Film Festivala. Suosnivač je Revije amaterskog filma – RAF, Autonomnog kulturnog centra – Attack! i projekta Cross-radio. Trenutno živi u Berlinu.