Vanjski predavači

RESTARTOVI VANJSKI PREDAVAČI:

Dinka Radonić – snimateljica

Dinka_RadonicRođena je 1984. Godine, u Zagrebu, gdje je 2009. diplomirala na odjelu za Filmsko i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti. Kao snimateljica radila je na brojnim kratkim igranim filmovima, dokumentarnim I eksperimentalnim filmovima te glazbenim spotovima. Edukacijom se bavi od 2007. godine. Kao predavačica, suradnica je na mnogim radionicama u sklopu Restart-a, I Hrvatskog filmskog saveza.

 

Katerina Duda – autorica

Katerina-Duda_lff_film_full_lightboxKaterina Duda (1989.) završila je studij animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti i studij sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Živi i radi u Zagrebu. U umjetničkom radu polazi od tema grada i gradskih prostora, od propitivanja memorije prostora do aktualnih pitanja karakterističnih za pojedino mjesto, njihove aktivacije bilo intervencijom, pokretom ili uključivanjem samih korisnika prostora u proces rada. U posljednje vrijeme istražuje kako turizam utječe na grad i lokalno stanovništvo. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi, projekata i razmjena.

 

Vanja Jambrović – producentica

vanjaRođena je 1980. u Zagrebu, gdje je 2005. diplomirala komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a 2011.produkciju na Akademiji dramske umjetnosti. Od 2009. radi kao producentica u produkcijskoj organizaciji Restart. Kao producentica potpisuje dokumentarne filmove Nebojše Slijepčevića (“Gangster te voli” i “Muški film”), njegov kratki igrani film “Kutija”, te dokumentarne filmove Gorana Devića (“Don Juans: Excuse me Miss”, “Sretna zemlja”). Kao izvršna producentica radila je na još desetak filmova. U Restartu također vodi program Laboratorija – produkcijske platforme za debitantske autore u sklopu kojeg je do sada producirano 12 kratkih dokumentarnih filmova, te edukcijski program Masterclass namijenjen filmskim profesionalcima u Hrvatskoj. Sudjelovala je na međunarodnim radionicama za filmske producente EAVE (2015.), Producer on the Move u Cannesu (2014.), Emerging Producer u Jihlavi (2012.) i Eurodoc (2010.).

 

Bojan Mrđenović – snimatelj

Bojan_Mrđenović - fotkaBojan Mrđenović rođen je 1987. godine u Virovitici. 2011. godine diplomirao je na preddiplomskom studiju povijesti umjetnosti i informacijskih znanosti u Zagrebu. 2012. godine diplomirao je na preddiplomskom, a 2015. godine na diplomskom studiju filmskog i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2017. godine radi kao asistent na istom odsjeku. Bavi se filmom i fotografijom.