Vanjski predavači

RESTARTOVI VANJSKI PREDAVAČI:

Dinka Radonić – snimateljica

Dinka_RadonicRođena je 1984. Godine, u Zagrebu, gdje je 2009. diplomirala na odjelu za Filmsko i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti. Kao snimateljica radila je na brojnim kratkim igranim filmovima, dokumentarnim I eksperimentalnim filmovima te glazbenim spotovima. Edukacijom se bavi od 2007. godine. Kao predavačica, suradnica je na mnogim radionicama u sklopu Restart-a, I Hrvatskog filmskog saveza.

 

Ivan Zelić – tonski snimatelj i oblikovatelj zvuka

ZeleRođen je 1975. godine u Splitu. Diplomirao je na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, te na Diplomskom studiju Oblikovanje zvuka na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Vlasnik je Studija Nazor, studija za postprodukciju zvuka za film i televiziju, a njegovo višegodišnje iskustvo uključuje postprodukciju zvuka na preko 30 serija i filmova. Iako se zvukom počeo baviti preko sviranja i snimanja glazbe, za to danas ima sve manje vremena. Vanjski je predavač na Akademiji dramske umjetnosti. Neki od izdvojenih filmova na kojima je radio su: ”S one strane” redatelja Zrinka Ogreste,  ”Lijepo mi je s tobom, znaš” redateljice Eve Kraljević, nagrađivani dokumentarni film ”Goli” redateljice Tihe Gudac, ”Zagreb Capuccino” redateljice Vanje Sviličić, ”Zagrebačke priče Vol.2” i dr.

Vanja Jambrović – producentica

vanjaRođena je 1980. u Zagrebu, gdje je 2005. diplomirala komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a 2011.produkciju na Akademiji dramske umjetnosti. Od 2009. radi kao producentica u produkcijskoj organizaciji Restart. Kao producentica potpisuje dokumentarne filmove Nebojše Slijepčevića (“Gangster te voli” i “Muški film”), njegov kratki igrani film “Kutija”, te dokumentarne filmove Gorana Devića (“Don Juans: Excuse me Miss”, “Sretna zemlja”). Kao izvršna producentica radila je na još desetak filmova. U Restartu također vodi program Laboratorija – produkcijske platforme za debitantske autore u sklopu kojeg je do sada producirano 12 kratkih dokumentarnih filmova, te edukcijski program Masterclass namijenjen filmskim profesionalcima u Hrvatskoj. Sudjelovala je na međunarodnim radionicama za filmske producente EAVE (2015.), Producer on the Move u Cannesu (2014.), Emerging Producer u Jihlavi (2012.) i Eurodoc (2010.).