Vanjski predavači

RESTARTOVI VANJSKI PREDAVAČI:

Dinka Radonić – snimateljica

Dinka_RadonicRođena je 1984. Godine, u Zagrebu, gdje je 2009. diplomirala na odjelu za Filmsko i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti. Kao snimateljica radila je na brojnim kratkim igranim filmovima, dokumentarnim I eksperimentalnim filmovima te glazbenim spotovima. Edukacijom se bavi od 2007. godine. Kao predavačica, suradnica je na mnogim radionicama u sklopu Restart-a, I Hrvatskog filmskog saveza.

 

Ivan Zelić – tonski snimatelj i oblikovatelj zvuka

ZeleRođen je 1975. godine u Splitu. Diplomirao je na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, te na Diplomskom studiju Oblikovanje zvuka na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Vlasnik je Studija Nazor, studija za postprodukciju zvuka za film i televiziju, a njegovo višegodišnje iskustvo uključuje postprodukciju zvuka na preko 30 serija i filmova. Iako se zvukom počeo baviti preko sviranja i snimanja glazbe, za to danas ima sve manje vremena. Vanjski je predavač na Akademiji dramske umjetnosti. Neki od izdvojenih filmova na kojima je radio su: ”S one strane” redatelja Zrinka Ogreste,  ”Lijepo mi je s tobom, znaš” redateljice Eve Kraljević, nagrađivani dokumentarni film ”Goli” redateljice Tihe Gudac, ”Zagreb Capuccino” redateljice Vanje Sviličić, ”Zagrebačke priče Vol.2” i dr.

 

Katerina Duda – autorica

Katerina-Duda_lff_film_full_lightboxKaterina Duda (1989.) završila je studij animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti i studij sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Živi i radi u Zagrebu. U umjetničkom radu polazi od tema grada i gradskih prostora, od propitivanja memorije prostora do aktualnih pitanja karakterističnih za pojedino mjesto, njihove aktivacije bilo intervencijom, pokretom ili uključivanjem samih korisnika prostora u proces rada. U posljednje vrijeme istražuje kako turizam utječe na grad i lokalno stanovništvo. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi, projekata i razmjena.

 

Oliver Sertić

olije producent iz Zagreba. Objavljivao i uređivao u tisku, na webu, radiju i televiziji. Osnivač je udruge RESTART koja se bavi edukacijom, produkcijom, prikazivanjem i distribucijom kreativnog dokumentarnog filma. Programski je suurednik jedinog dokumentarnog kina u regiji – Dokukina i jedan od tutora Škole dokumentarnog filma. Režirao je nekoliko kratkih dokumentarnih filmova, a producirao 30-tak dugometražnih i kratkih dokumentaraca. Surađivao je s brojnim filmskim festivalima u regiji kao selektor, PR, producent i savjetnik (Zagreb Film Festival, ZagrebDox, Vukovar Film Festival, Dokufest, Makedox, DORF…). Od 2012. je direktor Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma, selektor Supetar Super Film Festivala i jedan od selektora Human Rights Film Festivala. Suosnivač je Revije amaterskog filma – RAF, Autonomnog kulturnog centra – Attack! i projekta Cross-radio. Trenutno živi u Berlinu.

 

Vanja Jambrović – producentica

vanjaRođena je 1980. u Zagrebu, gdje je 2005. diplomirala komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a 2011.produkciju na Akademiji dramske umjetnosti. Od 2009. radi kao producentica u produkcijskoj organizaciji Restart. Kao producentica potpisuje dokumentarne filmove Nebojše Slijepčevića (“Gangster te voli” i “Muški film”), njegov kratki igrani film “Kutija”, te dokumentarne filmove Gorana Devića (“Don Juans: Excuse me Miss”, “Sretna zemlja”). Kao izvršna producentica radila je na još desetak filmova. U Restartu također vodi program Laboratorija – produkcijske platforme za debitantske autore u sklopu kojeg je do sada producirano 12 kratkih dokumentarnih filmova, te edukcijski program Masterclass namijenjen filmskim profesionalcima u Hrvatskoj. Sudjelovala je na međunarodnim radionicama za filmske producente EAVE (2015.), Producer on the Move u Cannesu (2014.), Emerging Producer u Jihlavi (2012.) i Eurodoc (2010.).

 

Bojan Mrđenović – snimatelj

Bojan_Mrđenović - fotkaBojan Mrđenović rođen je 1987. godine u Virovitici. 2011. godine diplomirao je na preddiplomskom studiju povijesti umjetnosti i informacijskih znanosti u Zagrebu. 2012. godine diplomirao je na preddiplomskom, a 2015. godine na diplomskom studiju filmskog i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2017. godine radi kao asistent na istom odsjeku. Bavi se filmom i fotografijom.

 

Boris Mitić

Srpski redatelj i producent, rođen je 1977. u LeBoris Miticskovcu u Srbiji. Živio je na nekoliko kontinenata, diplomirao masmediologiju, vratio se, vojevao 15-ak mjeseci, radio pet godina za najveće svjetske medije, dok nije shvatio neke stvari i posvetio ostatak svog života obitelji, malom nogometu i autorskim dokumentarcima. Njegova tri filma ‘Lepa Diana’, ‘UNMIK Titanik’ i ‘Doviđenja, kako ste?’ prikazana su na više od 150 festivala širom svijeta, bila nagrađena 25 puta i emitirana na 20 međunarodnih TV stanica. Predaje real-politiku dokumentarnog filma u Europi, Kini, Bliskom istoku i Americi… …i sprema novi petogodišnji film o – Ništa.
Službena stranica: dribblingpictures.com