sdf-hamb-b

Počele prijave za petu po redu Školu dokumentarnog filma!

5. 7. 2015. DOKUKINO KIC

Restart poziva sve zainteresirane da se prijave na petu po redu Školu dokumentarnog filma 2015./2016. koja će se pod vodstvom stranih i domaćih tutora održavati u Zagrebu od 2. listopada 2015. do 26. ožujka 2016.

Škola dokumentarnog filma zamišljena je kao petomjesečni intenzivni program uz međunarodne i domaće predavače i mentore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca. Škola dokumentarnog filma održava se petu godinu za redom, navedenu obljetnicu prate noviteti u programu i njegovu trajanju, kao i dio novih predavača.

Fotka_premijera

Program Škole zasnovan je na ideji da je danas filmski medij dostupan svima – zahvaljujući rasprostranjenosti tehnologije i necentraliziranosti znanja, svakome je omogućeno izražavati se jezikom filma. To nam je i glavni cilj: pomoći polaznicima da naprave vlastite dokumentarne filmove s onime što im je na raspolaganju. Za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje filmsko iskustvo, kao ni poznavanje tehnike proizvodnje filma, samo jaka motivacija i želja da se nastave baviti dokumentarnim filmom u budućnosti.

Za razliku od tradicionalnog načina podučavanja filma koji je proces razlagao na odvojene faze i postupke, u Restartovoj Školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti. Cijeli program organiziran je kao organski sustav koji polaznike uči vještinama potrebnim za stvaranje dokumentarnog filma: osnovama snimanja, montaže slike i zvuka, produkcije  i režije, omogućavajući vam da tako postanete ‘kompletni/a autor/ica’. Važan prostor odvojen je i za razgovor i analizu ambicioznijih filmskih ideja polaznika, a tjedno ćemo analizirati strane i domaće dokumentarne filmove, a gostujući autori objasnit će nam kako su nastali neki od njihovih najuspješnijih radova te koje bi greške valjalo izbjeći.

Polaznici će tijekom pet mjeseci raditi na seriji posebno osmišljenih vježbi, a završna vježba, ujedno je i kratki dokumentarni film. Nakon završetka Škole, Restart laboratorij, producirat će najuspješnije ideje uz stručnu pomoć i individualni rad mentora.

Redovni Restartovi voditelji Škole dokumentarnog filma su Ana Hušman, Nebojša Slijepčević, Oliver Sertić, Igor Bezinović i Hrvoslava Brkušić. Posebna predavanja i vježbe održat će snimateljica Dinka Radonić, producentica Vanja Jambrović, oblikovatelj zvuka Ivan Zelić te redatelj Boris Mitić. Kroz program Škole bit će organizirana i predavanja uspješnih stranih dokumentarista.

Termini održavanja predavanja su utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati u prostoru Pogona (Ulica kneza Mislava 11).

Rok za prijave je 01.rujna 2015., sve informacije o postupku prijave nalaze se na službenoj stranici: https://skola.restarted.hr/


 

KAKO SE PRIJAVITI?

Rok za prijave je 1.rujna 2015., kako biste se prijavili potrebno je:

  • preuzeti i ispuniti OBRAZAC
  • napisati životopis ili opis dosadašnjeg iskustva/radova

Sve to poslati na skola@restarted.hr do 1. rujna 2015.!

Po prijavi dobivate sve dodatne informacije.

Prezentacija ŠKOLE (tzv. info dan) održat će se 7.rujna 2014.u 18:00 sati u net kulturnom klubu MAMA, Preradovićeva 18, 10000 Zagreb i obavezan je za sve prijavljene.

Cijena Škole dokumentarnog filma iznosi 1.500,00 kuna, plativo u tri rate. Određeni dio polaznika moći će odvolontirati jedan dio iznosa u Restartu, ukoliko ne mogu izdvojiti navedeni iznos – uz uvjet redovitog pohađanja nastave.

Sva dodatna pitanja uputite na anita@restarted.hr ili skola@restarted.hr!