sdf-hamb-b

Međunarodni studentski filmski festival / Student international film festival (STIFF) u svom šestom izdanju održao se od 17. do 20. listopada u Art-kinu u Rijeci.

Film Restartove škole dokumentarnog filma Sigurno mrtvi polaznika Ivana Grgura dobio je nagradu publike kao i posebno priznanje žirija, uz obrazloženje: Ovaj film donosi nam priču o hipohondriji u modernim vremenima istražujući filmski jezik i stil na nepredvidive načine. Strah od smrti, zaokupljenost brigom o zdravlju, googlanje i panika, prikazani su kroz kreativne i organske asocijativne metafore s kojima se, nažalost, mnogi od nas, mogu poistovjetiti.

mltp9dfm0wzq5blq893ysp1qp24
U deset programskih blokova moglo se u sklopu festivala pogledati 45 filmova iz 20 zemalja svijeta, od čega se 42 natjecalo za tri nagrade – najbolji igrani, animirani i dokumentarni film. Ovogodišnja tema festivala je bila ‘Strah’ te se STIFF ove godine pita može li se kroz filmski program raspravljati o onome čega se najviše bojimo? Možemo li kroz hrabre filmove pogledati beštiji u oči i oduzeti joj moć?