sdf-hamb-b

Produžene prijave za Školu dokumentarnog filma do 10. rujna!

6. 9. 2022. DOKUKINO KIC

Restartova Škola dokumentarnog filma poziva na prijave za novo izdanje! Program će se uz mentorstvo domaćih i inozemnih filmskih autora, stručnjaka i predavača održati u Zagrebu od listopada 2022. do veljače 2023.

Škola je zasnovana na ideji da je filmski medij dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma te iz godine u godinu pomaže svojim polaznicima usvojiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na aktivnom sudjelovanju.

PRIJAVE PRODUŽENE DO 10. RUJNA

Za razliku od tradicionalnog načina podučavanja rada na filmu, koji proces razlaže na odvojene faze i postupke, u Restartovoj školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti.

Polaznici prolaze jedinstveni program i stječu znanja i vještine iz osnova snimanja i korištenja pripadajuće opreme, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije.

Vježbe i predavanja organizirani su u većim i manjim grupama, radu u parovima te individualnom radu, a posebna pažnja posvećuje se analizi različitih filmova i filmskih postupaka. Pet osnovnih vježbi nadopunjene su nizom manjih zadataka za razvoj tehničkih vještina, percepcije, kreativnosti i kritičkog mišljenja.

ISKUSTVO NIJE POTREBNO

Za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje filmsko iskustvo, kao ni poznavanje tehnika proizvodnje filma. Za prijavu je potrebna motivacija i želja za nastavkom bavljenja filmom po završetku Škole. Poželjno je osnovno poznavanje rada na računalu i računalo na koje se može instalirati program za montažu i po mogućnosti imati kameru s kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel, …). Za Školu se mogu prijaviti svi stariji od 18 godina.

PREDAVAČI I TERMINI PREDAVANJA

Predavači Škole dokumentarnog filma su: Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Katerina Duda, Ana Hušman, Bojan Mrđenović, Dinka Radonić, Oliver Sertić, Nebojša Slijepčević, Vanja Jambrović, Matija Santro i Luka Gamulin. U Školi sudjeluju i drugi domaći i inozemni gostujući predavači.

Predavanja se održavaju u Zagrebu od listopada 2022. do veljače 2023., utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati.

KAKO SE PRIJAVITI

Rok za prijavu je 10. rujna 2022. Sve dodatne informacije dobivaju se po prijavi.

Za prijavu je potrebno:

  • preuzeti i ispuniti OBRAZAC
  • priložiti životopis ili opis dosadašnjeg iskustva i/ili radova
  • opcionalno može se priložiti i portfolio radova, pdf s linkovima i/ili slikama (max. veličina za upload PDF-a 5 Mb)

Prijavu poslati na mail: skola@restarted.hr.

Cijena za polaznike Škole dokumentarnog filma iznosi 2.000,00 kn, plativo u tri rate. Određeni broj polaznika moći će odvolontirati jedan dio iznosa u Restartu, ukoliko zadovolje sve preduvjete.

Za sva dodatna pitanja o prijavi i programu pišite nam na mail: skola@restarted.hr.