sdf-hamb-b

Jean-Gabriel Périot gostuje na Školi dokumentarnog filma

23. 3. 2018. DOKUKINO KIC

Francuski redatelj i montažer Jean-Gabriel Périot, u organizaciji Restarta i Francuskog instituta u Hrvatskoj, gostovao je u Zagrebu od 23. do 25. ožujka.

U subotu i nedjelju, 24. i 25. ožujka, održat će cjelodnevna mentoriranja polaznika i polaznica Škole dokumentarnog filma, radeći s njima na razvoju i pripremi njihovih završnih filmskih vježbi.

periot

 

U petak 23. ožujka održat će masterclass predavanje “Karika koja nedostaje”, a u subotu 24. ožujka prikazat će se odabir Périotovih najboljih kratkih radova, koji su obišli više stotina festivala diljem svijeta, uključujući gotovo sva filmski najznačajnija odredišta poput Berlina, Rotterdama, Venecijanskog bijenala, Clermont-Ferranda ili IDFA-e.

Jean-Gabriela Périota zovu majstorom montaže te „kraljem arhive“, a većina njegovih kratkih filmova u zadnjih 15 godina djelovanja nastala je isključivo korištenjem raznih vrsta arhivskih snimki. ‘Njemačka mladež’ (2015.), njegov prvi dugometražni dokumentarni film, otvorio je prestižni program Panorama na Berlinaleu 2015. godine dok je ‘Natsu no hikari’ (2016.), njegov prvi dugometražni igrani film, svjetsku premijeru imao na filmskom festivalu u San Sebastianu 2016. nakon čega je zaigrao u europskim kinima.