sdf-hamb-b

Masterclass Arasha T. Riahija u Dokukinu KIC

2. 12. 2014. DOKUKINO KIC


Iransko-austrijski producent i redatelj gostovat će u Zagrebu, tako ćete imati prilike pogledati film “Svakodnevna pobuna” (Everyday Rebellion) u sklopu Human Rights Film Festivala u petak 12.prosinca u 18 sati u kino Europi.

Idući dan, u subotu 13.prosinca, očekuje nas pojedinačno mentoriranje polaznika Škole dokumentarnog filma, a zatim vas sve pozivamo da nam se pridružite u u 17 sati Dokukinu KIC na masterclassu Arash T. Riahija na temu Kako uspješno spojiti film i cross medijske platforme.ArashTRiahi-By_JoergBurger

Danas se cross medijske platforme sve češće integriraju u filmsko stvaralaštvo, no još uvijek postoji relativno mali broj projekata koji su uspješno spojili klasičnu filmsku formu i internetski medij. “Svakodnevna pobuna”(Everyday RebellionArasha T. Riahija jedan je od onih za koji možemo reći da je uspio. Riječ je o projektu koji predstavlja sjajan primjer pametno osmišljene i uspješno realizirane kombinacije dokumentarnog filma i prateće cross medijske platforme. Cilj cjelokupnog projekta je promocija nenasilnih građanskih protesta diljem svijeta, od Damaska do New Yorka, od Teherana do Kiewa, od Istanbula do Madrida….

Film prati pokrete nenasilnog građanskog aktivizma poput španjolskog 15M pokreta, američkog Occupy Wall Street, ukrajinskog Femen, ali i manje poznate iranske i sirijske aktiviste kao i legende nenasilnog građanskog aktivizma poput YES MenReverend Billy ili nama bližih, Srđe Popovića iz pokreta Otpor. Drugi dio projekta sastoji se od cross medijske platforme everydayrebellion.net koja je postavljena kao interaktivni internetski priručnik za organizaciju nenasilnih protesta i akcija. 

Masterclass Arasha T. Riahija podučiti će nas kako sa scenarističke, redateljske i producentske strane uspješno spajati filmove sa cross medijskim platformama te nam pobliže objasniti na koji način je cross media već promijenila suvremeni filmski jezik.