sdf-hamb-b

Masterclass Heddy Honigmann

1. 10. 2015. DOKUKINO KIC

Nagrađivana peruansko nizozemska redateljica Heddy Honigmann održat će u četvrtak 8. listopada u 17 sati masterclass predavanje u Dokukinu KIC pod nazivom Najbolji mogući početak u kojemu će se baviti analizom početaka filmova i filmske dramaturgije. Masterclass Heddy Honigmann organizira udruga Restart u suradnji s Festivalom Dokuart iz Bjelovara i Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske, a Honigmann će objasniti zašto je prvih deset minuta svakog filma najvažnije.

honigmann

U uspješno izvedenom početku filma koncentrirani su svi dramaturški elementi koji definiraju njegovu srž i određuju žanr – gledatelji će s lakoćom prepoznati o kakvom se filmu radi, naslutiti gdje će ih odvesti priča i je li riječ o komediji, tragediji ili o kakvoj hibridnoj kombinaciji. U tih prvih deset minuta autori imaju zadatak postići dogovor s gledateljima i o uspješnosti tog dogovora ovisi hoće li gledatelji pogledati film do kraja ili će odustati.

Nakon masterclassa od 19 sati u Dokukinu KIC program se nastavlja s projekcijom dokumentarnog filma Heddy Honigmann Good Husband, Dear Son / Dobar suprug, dragi sin.

Ulaz na masterclass predavanje, kao i na projekciju filma besplatni su!