sdf-hamb-b

Premijera filmova 11. generacije Škole dokumentarnog filma

20. 6. 2022. DOKUKINO KIC

Restartova Škola dokumentarnog filma održala se od rujna 2021. do  ožujka 2022. u Zagrebu. 11. izdanje Škole pohađalo je desetero polaznika/ca koji su savladali sva potrebna znanja za kompletnu produkciju dokumentarnog filma, uz mentorstvo Ane HušmanIgora BezinovićaNebojše SlijepčevićaHrvoslave BrkušićKaterine DudeDinke RadonićOlivera Sertića i Bojana Mrđenovića.

Osim uz mentore, polaznici su učili i usavršavali rad na filmu uz pomoć domaćih i stranih filmskih profesionalaca i dokumentarista: dizajnera zvuka Borne Buljevića, filmskog kritičara Maria Kozine, srbijanskog multimedijalnog umjetnika Miloša Tomića te producentice Vanje Jambrović.

Polaznici i polaznice programa Škole 2021./2022. bili su: Ramona Boban-VlahovićJurica ĆorlukaMarina GiunioEva Marija JurešićMia MartinovićMaja MilošKarlo MlinarNeža KnezPavel Penev i Paula Tončić.

Škola dokumentarnog filma zasnovana je na ideji da je filmski medij danas dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma, te iz godine u godinu pomaže svojim polaznicima/cama usvojiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na aktivnom sudjelovanju.

Pridružite nam se na premijeri u Kinu Tuškanac u nedjelju, 26. lipnja s početkom u 20 sati  i pogledajte kratke filmove ovogodišnjih polaznika i polaznica. Ulaz je besplatan.

Projekt Škole dokumentarnog filma podržali su Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Zaklada Kultura Nova.