sdf-hamb-b

Premijera završnih filmova Škole dokumentarnog filma

25. 2. 2022. DOKUKINO KIC

Škole dokumentarnog filma održale su se od listopada do ožujka tijekom 2020. i 2021. godine u Zagrebu. Oba izdanja Škole pohađalo je desetero polaznika koji su savladali sva potrebna znanja za kompletnu produkciju dokumentarnog filma, pod mentorstvom Ane Hušman, Igora Bezinovića, Nebojše Slijepčevića, Olivera Sertića i Hrvoslave Brkušić.

Polaznici i polaznice su svoja znanja usavršavali i s brojnim domaćim i stranim profesionalcima i dokumentaristima: snimateljima Dinkom Radonić i Bojanom Mrđenovićem, redateljicom Katerinom Dudom, dizajnerom zvuka Bornom Buljevićem, srpskim multimedijalnim umjetnikom Milošem Tomićem, srpskim redateljem Srđanom Kečom i producenticom Vanjom Jambrović.

Viseod35-01

Polaznici i polaznice programa Škole 2019./2020. bili su: Vlasta Cirkveni, Franko Dujmić, Mladen Ivanović, Dunja Ivezić, Slaven Krejačić, Sara Simić, Timy Šarec, Goran Ševo, Zlata Cetina Terzić i Omi Žganec.

Polaznici i polaznice programa Škole 2020./2021. bili su: Juraj Borić, Michele Bulešić, Hana Japundžić, Mia Knežević, Kim Kukuruzović, Nataša Kraljević Kolbas, Stella Leboš, Ante Mihaljević, Tena Petrović i Andrea Taraš.

Ulaz na projekciju je besplatan a besplatnu ulaznicu potrebno je rezervirati na info@dokukino.net. Nakon projekcije predviđeno je druženje s polaznicima i voditeljima Škole.

Škola dokumentarnog filma zasnovana je na ideji da je filmski medij danas dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma, te iz godine u godinu pomaže svojim polaznicima/cama usvojiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na sudjelovanju i aktivnoj participaciji.

Program je financiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Društva hrvatskih filmskih redatelja i Zaklade Kultura Nova.