sdf-hamb-b

Premijera filmova 12. Škole dokumentarnog filma

24. 4. 2023. DOKUKINO KIC

Na završnoj projekciji Restartove Škole dokumentarnog filma premijerno ćemo prikazati filmove polaznica i polaznika 12. izdanja Škole. Polaznici su prošli kroz intenzivni program u trajanju od listopada 2022. do travnja 2023. i nakon učenja vještina izrade kreativnog dokumentarnog filma, dobili su priliku primijeniti naučeno snimajući vlastiti autorski film uz mentorstvo Igora BezinovićaHrvoslave BrkušićKaterine DudaDinke Radonić, Olivera Sertića i Bojana Mrđenovića.

Pored mentora i predavača, polaznici su učili o filmu i od domaćih i stranih dokumentarista i drugih filmskih profesionalaca: redateljice Ane Hušman, redatelja Nebojše Slijepčevića, dizajnera zvuka Luke Gamulina, snimatelja zvuka Matije Santra, producentice Vanje Jambrović, norveške snimateljice Marte Vold i japanskog dokumentarista Kazuhira Sode.

Polaznici/ce 12. izdanja Škole bili su: Dora FodorVeronika GamulinJelena GodrijanMaša GrbacNikolina PavlekovićMatea JocićAna Kanjera i Denis Tišljar.

Škola dokumentarnog filma zasnovana je na ideji da je filmski medij danas dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma. Škola iz godine u godinu uči svoje polaznice i polaznike osnovnim i naprednim vještinama potrebnima za snimanje vlastitog dokumentarnog filma te se pokazala kao važan poligon za stasanje novih filmskih autora.

Završna projekcija filmova je na rasporedu u četvrtak, 11. 5. 2023. u 20h u Dokukinu. Premijerno ćemo prikazati nove filmove i razgovarati s prisutnim autoricama i autorom.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Program je financiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Društva hrvatskih filmskih redatelja i Zaklade Kultura Nova.