sdf-hamb-b

Program ‘ŠDF predstavlja’ i filmovi Ane Hušman u Dokukinu

13. 11. 2022. DOKUKINO KIC

U programu ŠDF predstavlja: Ana Hušman: Neću doći, prikazat će se četiri filma autorice: Neću doćiVolim te, InesNa mjesto centrifuge dolaze satovi klavira i Soba za dan.  Program je na rasporedu Dokukina, Preradovićeva 5, Zagreb,  u utorak, 15. studenog, od 20:00 do 21:30.

Filmovi u programu nastali su postepenim razmišljanjima o problemu prostora dnevne sobe i događaja koji su se ondje možda dogodili. Utemeljeni na sjećanju ili pretpostavkama, a rekreirani zvukom odvijaju se unutar stvarnog prostora i manje ili više realnih replika jedne određene dnevne sobe.

 

Ana Hušman u svojim radovima raščlanjuje strukturu i teksturu filmskih elemenata kroz različite forme filma, instalacije, knjige, zapisa slike, zvuka, teksta. Eksperimentira s mogućnostima animacije, dokumentarnim i igranim elementima u filmu, glasom i artikulacijom. Unutar radnih procesa, zanima je propitivanje i obrtanje pozicije amaterskog i profesionalnog subjekta performativnosti, samog medija te struktura koje diktiraju i proizvode obrasce ponašanja. Radi kao izvanredna profesorica na Odsjeku za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Suosnivačica je udruge RESTART, gdje već dugi niz godina vodi program filmske edukacije za velike i male. Predavačica je Škole dokumentarnog filma od samog začetka programa. Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada.