sdf-hamb-b

Šest filmova Škole dokumentarnog filma izabrano je u natjecateljski program ovogodišnje, 54. po redu Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva, najstarijeg filmskog festivala u Hrvatskoj, ujedno i centralnog okupljališta domaćeg filmskog amaterizma.  U natjecateljskom programu prikazat će se sljedeći filmovi Škole: Jeste li osjetili‘ Tene Petrović,Kunac‘ Michelea Bulešića, ‘Grob u prašumi‘ Kim Kukuruzović, ‘Posjet‘ Sare Simić, ‘Juha od cikle‘ Eve Marije Jurešić  i ‘Dragi dida za tebe od Mie pismo‘ Mie Martinović. Revija će se održati od 25. do 27. studenog u Belom Manastiru, a moći će se pratiti i online.

 

Ove je godine za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva prijavljeno ukupno 147 filmova, a u program je uvršteno 7 igranih, 12 dokumentarnih, 12 eksperimentalnih i 3 animirana filma.

Novitet ovogodišnje Revije je odvajanje selekcijske komisije i stručnog ocjenjivačkog suda. Selekcijsku komisiju ove godine činili su producent Vedran Šuvar, montažerka i animatorica Maida Srabović i filmski kritičar Nino Kovačić.  

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija se svake godine održava u drugom gradu pa se tako ove godine održava u Belom Manastiru.