sdf-hamb-b

Filmovi Škole na ljetnim filmskim festivalima

31. 7. 2023. DOKUKINO KIC

Filmovi nastali na Školi dokumentarnog filma ovo ljeto putuju i prikazuju se na više domaćih i inozemnih festivala. Ljetna turneja filmova započinje početkom kolovoza projekcijom filma Kunac’ Michelea Bulešića iz 2022. u natjecateljskom programu Linden Film Festa u Cetinju u Crnoj Gori.  

Na Liburnia Film Festivalu koji će se održati od 22. do 28. kolovoza u Opatiji premijerno će domaćoj publici biti prikazana dva najnovija filma Škole, ‘Korijen’ Dore Fodor i ‘U potrazi (Jedna noć u Zagrebu)’ Matee Jocić

U međunarodnu takmičarsku selekciju dokumentarnog filma Filmskog Festivala Herceg Novi u Crnoj Gori uvršten je film Mie Martinović ‘Dragi dida za tebe od Mie pismo’ koji je nastao 2022. godine na Školi dokumentarnog filma. Filmski festival Herceg Novi će se održati od 22. do 28. kolovoza.

Koncem kolovoza započinje deseto, jubilarno izdanje Star Film Festivala koje će trajati od 31. kolovoza do 2. rujna u Sisku na kojem će se u natjecateljskom programu prikazati film Tene Petrović ‘Jeste li osjetili?’ nastao 2022. godine na Školi dokumentarnog filma. Povodom uključivanja filma u natjecateljski program Festivala autorica je dala intervju u kojem je govorila o nastanku filma i temi. Intervju se može pročitati OVDJE.